Als kunstenaar houdt Eef zich buitenom haar beeldend werk bezig met het organiseren en bijdragen aan situaties waarin ook andere kunstenaars zich kunnen ontwikkelen. Het aanzetten tot experiment, het creëren van werk- en denkruimte en het kunstenaarschap kritisch benaderen zijn belangrijke uitgangspunten in haar praktijk. Zo bekleedt ze momenteel verschillende rollen bij onder andere stichting YAFF, project 168H en het Gastatelier LeoXIII.

In haar beeldend werk is fotografie een belangrijk uitgangspunt. In het proces krijgen de vragen rondom het medium zelf betrekking tot meer existentiële vragen over hoe wij als mens ons tot een gegeven verhouden. Ergens tussen abstractie en herkenbaarheid ontstaat ruimte voor meerduidigheid en verandering van betekenis: Wanneer is iets wat het is (en wat is het) en wanneer wordt het iets anders? Daar fotografie een voorstel kan zijn tot een andere realiteit wordt een objectmatige behandeling onderzocht, evenals presentatievorm. Eerste aanleidingen zijn subjectief: zo kan het beeldproces starten bij zowel een vakantiefoto, als de verbrande huid van een dierbare, -of zoals haar laatste reeks werken- de motorkap van een auto, waarvan een nieuwe variant te zien zal zijn in het Liniekwartier. Tussen wat het is en kan zijn, daar wil Eef dat het beeld staat.

Na kennismaking met Witte Rook in haar werkperiode met Lisette van Doren in oktober 2018 is ze gevraagd de kunstroute te cureren voor Harmonie in de Linie. De geselecteerde kunstenaars hebben eerder met – of voor – Witte Rook gewerkt. Haar uitgangspunt voor dit project was dat het eigen werk en de eigen voorwaarden van de deelnemende kunstenaars centraal staan, om meerwaarde in de route te laten ontstaan. Om deze reden bezocht ze samen met de kunstenaars de wijk en de mogelijke werkplekken. Waar – en hoe – kunnen de werken zich ontwikkelen en manifesteren voor deze dag? Waar is binding met de wijk of de bewoners, waar reageert het op een specifieke locatie en waar keert het werk in zichzelf? Bewust dat de gids van de kunstroute een essentiële rol heeft in het overbrengen (of achterhouden) van informatie over de route en de werken, heeft ze kunstenaar Malou van Doormaal uitgenodigd om het gidsen als een zelfstandig werk op te pakken.

Eef schreef eerder al een Advies aan de jonge kunstenaar. Lees haar advies via bijgevoegde link en kom zondag haar werk bewonderen!
https://witterook.nu/artikelen/advies-aan-de-jonge-kunstenaar-2/

Titel beeld: Phobjects: the shape (whatever)
Serie naam: To understand how it really works we need to look under the hood