Witte Rook presenteert op zondag 26 mei 2019 het artistieke evenement Harmonie in de Linie in het Bredase Liniekwartier met kunst, muziek en dans. De kunstwerken, compositie en choreografie zijn speciaal gemaakt en en voor de wijk, te horen en te zien op de fundering van de voormalige Euretcoloods en andere bijzondere plekken in de buurt.

Harmonie in de Linie, de naam zegt het al: een harmonieuze verbinding in de wijk middels kunst, muziek en dans. Er is die dag ook een kunstroute. Curator Eef Schoolmeesters selecteerde diverse kunstenaars die eerder in de wijk gewerkt hebben. Deze route loopt door onbekende plekken zoals ateliers, woningen en winkels waar werk te zien is van kunstenaars, gemaakt in de wijk, over de wijk of geïnspireerd zijn door de wijk. Liniekwartier is een wijk waar kunst en cultuur steeds meer vanzelfsprekend is geworden. De kunstroute leidt uiteindelijk naar de betonnen fundering aan de Keplerweg, een stukje industrieel verleden uit de wijk, ooit een loods voor textiel, nu een ideaal podium voor deze experimentele uitvoering.

In het verborgen hart van de wijk, tussen de resten van de voormalig Euretcoloods, speelt muziekvereniging Vondel een compositie die onder andere bestaat uit geluiden uit de wijk; een verzameling van het alledaagse vertaald in geluid. Samen met de dansers van Dansnest wordt deze muzikale ervaring niet alleen een spektakel voor het oor, maar ook voor oog en hart. Laat je leiden door dansers, ze zullen je aandacht trekken en je blikveld prikkelen. Deze dag en compositie zijn geschenken aan de wijk Liniekwartier, nu mag het een eigen leven gaan leiden. Vanaf 2020 zal naar alle waarschijnlijkheid de herontwikkeling van het Euretco-terrein echt vorm gaan krijgen en zullen als gevolg daarvan de huidige gebouwen gesloopt worden en vervangen worden door nieuwbouw (woningen én appartementen). Met Harmonie in de Linie nemen we afscheid en luiden een nieuw begin in.

Muziekuitvoering en dans
zondag 26 mei
16:00 uur
Keplerstraat | Breda

Kunstroute in de wijk
zondag 26 mei
14:30 uur
Stationslaan 111 | Breda
Voor aanmelden en meer informatie kun je mailen naar info@witterook.nu
Toegang voorstelling en kunstroute is gratis.

Lees hier meer over Harmonie in de Linie 2018