Op dit moment leven we met zeven miljard mensen op deze planeet. Dit aantal blijft groeien en dat geldt ook voor de vraag naar voedsel. De huidige landbouw kan niet aan deze vraag voldoen. Is er een andere manier om de wereld van voedsel te voorzien? En kan dit op een duurzame manier worden gedaan, zodat de aarde niet meer hoeft te doorstaan?

Debbie Schoone was ervan overtuigd dat ze behoorlijk duurzaam leefde, maar kwam er via dit project achter dat dit niet het geval was. Onderzoek heeft aangetoond dat innovatie van de voedselindustrie kan bijdragen aan een duurzame wereld, maar voor veel mensen klinkt dit nog als science-fiction. Sinds dit jaar eet men meer gekweekte dan wilde vis. Aquacultuur omvat de kunstmatige teelt van vis, schaal- en schelpdieren en verschillende soorten algen, bestemd voor consumptie. Dit is de meest efficiënte manier om onze visconsumptie los te koppelen van de vis die wordt gevangen in het wild.
‘How to Farm a Fish’ moet meer nuance creëren over nieuwe ontwikkelingen in de voedselindustrie en de impact ervan op de duurzaamheid van de wereld. Door middel van visueel onderzoek komt Debbie tot een eigen interpretatie van deze ontwikkelingen. Haar doel is om de afkeer van het kunstmatige proces te weerleggen, omdat ze ervan overtuigd ben dat de toekomst ligt in vis kweken op het land. “Ik zie mezelf als een onderzoekend beeldmaker die werkt met fotografie. Ik ben gefascineerd door kunstmatige processen die achter gesloten deuren plaatsvinden. Door middel van mijn camera krijg ik toegang tot deze plekken, die normaal gesproken onzichtbaar blijven.”

Meer info: http://www.debbieschoone.com/

(beeld: ‘How to Farm A Fish’ – Debbie Schoone)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.